Before the Exam/Interview

So when they say that different countries do things differently, regarding the monbukagakusho, they really do mean that. In my last post I came to the conclusion that I would be notified within two weeks time just because another country did that. Not to mention that many people had already done their exams or were about to.

So good news for me, I passed the documentation screening, all that’s in my way is the exam and interview, both of which are on the same day.

so this is my schedule.

English 60 min 9:15-10:15 am

Mathematics 60 min 10:15-11:15 am

Break 11:15-11:30 am

Physics 60 min 11:30-12:30 pm

Lunch 12:30-1:30 pm

Interview 30 min 1:30-2:00 pm

Chemistry 60 min 2:00-3:00 pm

Biology 60 min 3:00-4:00 pm

Japanese 120 min(max) 4:00-6:00 pm

 

 

It may sound like I’m not so happy that I passed the screening, but I REAALLLY am. It’s just the daunting fact that what could potentially get in my way of this amazing opportunity is the exam, which, by the way, is tomorrow for me.

I’m writing this post up now as I take a break from my studies. I really need the break to keep my cool. Over the week, I have been re-learning some old materials and learning a lot more new stuff! For example, in my calculus course, I only learned how to get the derivative of a function. I never learned about antiderivaties ,which are commonly used in the Math b exams.

I started studying a long time ago but when I didn’t here back from the embassy, I tried to slowly let go of the idea of winning this scholarship, afraid of hoping too strongly and getting down in the dumps. So in turn, I also stopped studying. until I got the email stating my examination date.

So if you’re wondering about how I feel about the interview, well I’m SUPER confident that I can do well in that. I’m not even worried about that.

 

It’s just the exam that’s draining my life force…(plus I’m fasting so I’m already tired) I don’t mind the studying though, If it’s to win this scholarship I’m down for studying. It’s just that I’m sure the exams would have been easier if I had more study time.  I basically have a week to polish my brain and I’m thankful that I had started studying around the time I submitted my application. That bit of studying helped a lot. I’m also thankful that I even had this week, imagine if I had a days notice! 0.0

The Consulate did ask me if the set date was ok for me, which was extremely nice of them. I was tempted to ask for more time but I couldn’t allow myself to bother them just to find another suitable time.Plus pretty much everyone else has a weeks long notice, so who am I to ask for more?

Anyways, this is how I am right before the actual exam. I’ll also try to post right after my exam insha’allah (God willingly)

 

Look out for my post on the Obon Matsuri that happened at the JCCC.

Here’s just one tiny pic

#foreshadowing

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: